Designist 2015

Designist 2015

Pregătește-te pentru o terapie cu pasteluri luminoase și detalii ce te vor face să visezi la o vacanță exotică. Suntem în București, într-un apartament nou a cărui amprentă feminină, ludică te face să zâmbești încă de la intrare. Cine locuiște aici? O tânără care și-a dorit un decor diafan, proaspăt, colorat, care să-i învioreze fiecare zi.

Sigur nu vă amintește de un alt apartament bucureștean despre care v-am povestit de DESIGNIST? Vă mai amintiți de acest apartament tonic, colorat? Nu vă mai ținem în suspans: amenajarea e semnată de designerul româno-libanez Hamid Nicola Katrib. Și, pentru a rămâne sub efectele am spune terapeutice ale acestei palete joviale, vă reamintim un alt proiect al său ce a reușit să imprime căldură, energie și bunădispoziție chiar și unei clinici stomatologice pentru copii.

Apartamentul este un open space de 110 mp, situat la ultimul etaj al unui bloc cu foarte multe terase. Nu au fost necesare modificări ale compartimentării, demarcarea spațiilor a venit firesc: livingul e deschis spre bucătărie și dining, dar comunică și cu biroul printr-un perete mobil de sticlă (poate fi acționat și prin telecomandă), iar dormitorul este deservit de baie.

“Apartamentul are multe ferestre, iar prima dată când l-am vizitat era inundat de lumină şi am avut sentimentul unei vacanţe într-o ţară caldă, exotică. Am vrut să aduc aici lumina şi căldura apartamentelor din Rio. Am ilustrat această temă prin paleta de culori foarte fresh şi veselă a textilelor, prin cuorile inserate pieselor de mobilier, dar şi prin tablourile din casă, pictate de mine”, spune designerul.

Doar parchetul a fost păstrat din vechile finisaje: însă și acesta rașchetat și albit, ceea ce l-a făcut din banal, expresiv. Restul finisajelor au fost schimbate, iar tavanul a fost refăcut, acum oferind diferite variante de iluminat. În plus, nișele de lumină ale plafonului din living sunt în dialog cu nișele colorate ale bibliotecii.

“Baia este finisată cu marmură Calacatta, iar blatul este din pietre – am ales acest finisaj fiindcă am vrut ca şi această încăpere să te ducă cu gândul la vacanţe însorite”, adaugă designerul.

Ne-a încărcat bateriile decorul solar al acestui apartament. Am depășit griul zilei și suntem deja pregătiți pentru vară.

Click aici pentru articol complet